Recept: Zoete aardappelsoep uit Peru

In deze Tasty Story: Peruaanse zoete aardappelsoep. Wie weleens in Peru is geweest, weet hoe lekker deze maaltijdsoep is. Plus: super makkelijk te maken, gezond en in 25 minuten op tafel.

Recept & Benodigdheden

Benodigdheden

  •  2 tenen knoflook
  • 2 uien
  • 400 gram zoete aardappel
  • 500 gram  gewone aardappel (kruimig)
  • 2 courgettes
  • 4 theelepels paprikapoeder
  • 4 theelepels komijn
  • Verse koriander (optioneel, om te serveren)
  • 200 gram Feta
  • Cashewnoten (40 gram, optioneel)
  • Ciabattabroodjes
  • Bouillon (400 ml)
  • Scheutje olijfolie
  • Scheutje balsamicoazijn
  • Peper & Zout

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden.
  2. Snipper de knoflook en de ui fijn. Schil de zoete aardappel en de aardappelen en snijd in kleine blokjes. Snijd ook de courgette.
  3. Maak van de feta blokjes
  4. Hak de cashewnoten fijn
  5. Snijd de verse koriander (optioneel)
  6. Verhit wat olijfolie in een pan met deksel en fruit de knoflook en de ui 1 minuut op middelhoog vuur.
  7. Voeg halverwege de komijn en het paprikapoeder toe.
  8. Voeg de bouillon, de aardappelen en de bataat toe, breng aan de kook en zet het vuur middellaag. Dek de pan af en laat de aardappelen en bataat 15 minuten zachtjes koken.
  9.  Bak de ciabatta 6 – 8 minuten in de oven.
  10. Verhit ondertussen nog wat olijfolie in een koekenpan en bak de blokjes courgette tot ze bruin en gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
  11. Pureer de soep met een staafmixer. Meng de zwarte balsamicoazijn erdoor en breng de soep op smaak met peper en zout.
  12. Garneer de soep met de feta, cashewnoten, gebakken courgette en koriander. Serveer met de ciabatta.
 Prijs voor 4 personen = 2,60 p.p.
P.s. Wil je dit recept in pdf? Download het hier: zoete aardappelsoep. Smakelijk eten namens het Sjoprz-team!

 

Er is nog geen reactie achterlaten

Op deze pagina is het niet mogelijk om een reactie toe te voegen