Recept: Thaise courgettenoedels met omeletrol

Deze koolhydraatarme omeletrol met courgettenoedels en groenten is een lekker maaltje voor als je geen zin hebt in koolhydraten/vlees/vis. Je kan natuurlijk ook gewone noedels gebruiken in plaats van courgettenoedels. Voeg ook gerust wat cashewnoten of geroosterde pinda’s toe.

Ingrediënten voor Thaise courgettenoedels met omeletrol

  • 2 courgettes
  • 1 eetlepels gembersiroop
  • 2 eetlepel sojasaus
  • 1 rode peper
  • 1 bosui of halve prei
  • 100 gram Shiitake
  • 1 ui, gesnipperd
  • 150 gram wortels in dunne schijfjes.
  • 3 eieren
  • olie om in te bakken

Recept voor Thaise courgettenoedels met omeletrol

  1. Als je een spirelli in huis hebt, dan zou ik die gebruiken om deze courgette in slierten te snijden. Anders kun je het ook proberen met een schilmesje.
  2. Snijd de shiitake (of gebruik champignons) in schijfjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode pepers en snijd de peper heel fijn. Snipper een bosuitje (of snijd een halve prei in dunne ringen).
  3. Klop in een kom drie eieren met wat peper en zout. Zet de kom even weg.
  4. Verhit wat olie of boter in een wokpan en bak eerst een fijngesnipperd uitje met de rode peper. Voeg na 1 minuut de wortel toe en laat 4 minuten bakken.
  5. Voeg dan de gembersiroop, sojasaus en shiitake toe. Bak 3 minuten en voeg dan de courgetteslierten toe. Bak 5 minuten op middelmatig vuur.
  6. Verhit nu wederom olie of boter in een koekenpan en bak hierin de omelet. Rol de omelet daarna op en serveer bij de courgettenoedels en groenten. Bestrooi met het bosuitje (even eventueel met wat sesamzaad).

Eet smakelijk namens het Sjoprz-team!

De voordeligste producten voor dit recept vind je via de Sjoprz boodschappen-app. Download de app nu gratis:

 

Er is nog geen reactie achterlaten

Op deze pagina is het niet mogelijk om een reactie toe te voegen