Recept: spelt spaghetti met gambassaus en ouzo

spaghetti met garnalensaus en ouzo

De combinatie van garnalen en ouzo is misschien een verrassend, maar wel een hele smakelijke. Met de kookroom en groenten ook echt een perfecte pasta voor gasten of om jezelf te trakteren. Spaghetti met garnalensaus en ouzo dus, probeer dit!

Ingrediënten voor spelt spaghetti met garnalensaus en ouzo

  • 400-500 gram garnalen
  • flinke scheut pastis/ouzo
  • 1 visbouillon
  • 2 stengels bleekselderij
  • 200 milliliter kookroom
  • 1 zoete puntpaprika
  • 2 sjalotjes
  • 12 gram verse gedroogde tomaatjes
  • 500 gram verse spelt spaghetti
  • handje geraspte kaas (optioneel)
  • 1 bosui (optioneel)
  • peper en zout

Recept voor spelt spaghetti met garnalensaus en ouzo

  1. Kook water voor de pasta. Verwijder de zaadlijsten uit de zoete puntpaprika en snijd in stukjes. Snijd de bleekselderij en een bosui fijn en snipper de sjalotten.
  2. Verhit nu een flinke scheut olijfolie en bak daarin de garnalen (of gamba’s). Verkruimel het bouillonblokje over de garnalen en voeg de sjalot en de selderij toe. Bak dit 5 minuten op middelmatig vuur.
  3. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking.
  4. Voeg daarna de zoete puntpaprika toe en breng op smaak met peper en zout. Blus het af met een flinke scheut ouzo of pastis. Laat 5 minuten zachtjes koken en voeg dan de kookroom toe en eventueel geraspte kaas.
  5. Laat nog 5 minuten sudderen en serveer daarna met de spaghetti en serveer met zongedroogde tomaatjes en optioneel met bosui.

Eet smakelijk!

Recept voor spelt spaghetti met garnalensaus en ouzo

De voordeligste producten voor dit recept vind je via de Sjoprz boodschappen-app. Download de app nu gratis:

 

Er is nog geen reactie achterlaten

Op deze pagina is het niet mogelijk om een reactie toe te voegen