Recept: Moussaka (je weet wel met aubergine, aardappel en gehakt)

OMG Moussaka, wat ben je heerlijk! Een recept dat je eigenlijk echt wel eens in de zoveel tijd gewoon moet maken. Gewoon een keer niet lasagne, maar moussaka. Ik was altijd een beetje bang om aubergine te maken, vaak mislukte de aubergine of smaakte die bitter. Maar het enige dat je echt moet doen met aubergine is het zo lang mogelijk bakken zodat die bittere smaak verdwijnt. Althans, dat is mijn ervaring. De moussaka gaat in de oven, dus dat zal wel loslopen.

Ingrediënten voor Moussaka

Recept voor Moussaka

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Neem een grote ovenschaal en vet die in met wat olie of boter. Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. De aubergines snijd je in dunne plakken. Schil de aardappelen en snijd ook in dunne schijfjes.
  2. Nu bak je eerst de aubergine in een flinke laag olijfolie 5 minuten goudbruin. Zet de aubergines daarna weg. Bak ook de aardappels in olijfolie in 5 minuten goudbruin en zet ze even weg.
  3. Verhit opnieuw olijfolie in een pan en bak daarin 4 minuten de ui en de knoflook. Voeg daarna het gehakt toe en bak bruin in 8-10 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg daarna de gepelde tomaten toe en laat op laag vuur een kwartiertje pruttelen.
  4. Maak ondertussen de bechamelsaus door de roomboter te verhitten in een steelpannetje en daarna de bloem toe te voegen. Roer goed terwijl je de bloem licht bakt in de boter, dit duurt zo’n 5 minuten. Voeg daarna al roerend scheutje voor scheutje de melk toe. Roer net zo lang tot er een gladde saus ontstaat en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Kluts de eieren snel en meng ze in de saus.
  5. Neem nu de ingevette ovenschaal en leg hierop de aardappelen en vervolg met een laag van  het gehaktmengsel. Strooi daarover wat geraspte kaas en voeg dan een laag aubergine toe. Daarover maak je een laag gehaktmengsel en als laatste laag een dikke laag met bechamelsaus (en eventueel wat overgebleven kaas).
  6. Zet de schaal 40-45 minuten in de oven op 180 graden. Eet smakelijk!

De voordeligste producten voor dit recept vind je via de Sjoprz boodschappen-app. Download de app nu gratis:

 

Er is nog geen reactie achterlaten

Op deze pagina is het niet mogelijk om een reactie toe te voegen