Recept: Lasagne bolognese (met dit basisrecept lukt het altijd)

Er zijn een aantal basisrecepten die je als (thuis)kok gewoon echt moet kennen. Deze lasagne bolognese is er één van. Absoluut niet moeilijk, je hoeft maar één keer het filmpje hieronder te kijken, het een keer te maken en je hebt er je hele leven lang profijt van.

Recept & Ingrediënten

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt
  • 300 ml bechamelsaus (gekocht of zelf gemaakt)
  • 250 gram lasagnevellen
  • 500 gr tomatenblokjes
  • 1 ui
  • 200 gram wortel
  • 2 knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 paprika
  • peper en zout
  • lepeltje tijm
  • flinke lepel oregano
  • 100 gram (of meer) geraspte kaas
  • 2 bollen mozzarella
  • olijfolie

Recept

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de paprika in stukken. Schil de wortel en snijd ook in stukken (groter of kleiner, dat mag je zelf weten). Als laatste snipper je de ui en de knoflook ook.
  2. Verhit een beetje olijfolie (geen extra virgin) in de pan en fruit de ui en de knoflook in een grote pan. Voeg na een tijdje het gehakt toe en laat dit lekker bruin worden.
  3. Vervolgens voeg je de groenten toe (paprika en wortel) en laat je die even zacht worden. Roer de tomatenpuree erdoor, schep even goed om. Voeg daarna pas de tomatenblokjes of gezeefde tomaten toe en breng weer aan de kook.
  4. Breng daarna op smaak met de kruiden (voeg eventueel ook nog Italiaanse kruiden toe) en peper en zout. Zet de saus op een laag vuurtje en laat 10 minuten zacht borrelen.
  5. Snijd ondertussen de mozzarella in plakjes. Vet de ovenschaal in met een beetje olie (en een kwastje).
  6. Begin met een laag gehaktmengsel en dek die laag af met een laagje lasagnevellen (check even of deze van tevoren gekookt moeten worden of koop verse). Schep op de lasagnevellen de helft van je portie bechamelsaus. Ga daarna door met nog een laag gehaktsaus en verdeel de helft van je mozzarellaplakken hierover. Vervolg met een laag lasagnevellen, dan nog een laag gehakt, dan de overgebleven mozzarella. Sluit af met de geraspte kaas.
  7. Bak in ca 45 min mooi bruin.

Prijs p.p. voor vier personen = 3,30. 

Wil je dit recept in PDF ->  lasagne bolognese Eet smakelijk namens ons Sjoprz-team!

Er is nog geen reactie achterlaten

Laat een reactie achter

Uw email adres wordt niet geplaatst.

Inspiratie nodig om te koken voor kinderen?

Zoek niet verder want die hebben wij hier voor je! Jij krijgt van ons een gratis e-book met 10 recepten waar kinderen echt helemaal gek op zijn. Laat je e-mailadres achter, schrijf je in voor de mailinglijst en ontvang het gratis e-book gelijk.