Recept: kip kerrie met boontjes (easy!)

Kip kerrie met boontjes

Een echte publiekslieveling is deze kip kerrie. Waar natuurlijk een miljoen recepten van zijn, die allemaal even lekker zijn. Vandaag ga ik voor een variant zonder room, melk of kokosmelk dus echt een doordeweeks recept. Lekker met boontjes, deze kip kerrie maar kook je er sappige erwtjes bij dan is het ook heerlijk.

Ingrediënten voor kip kerrie met boontjes

  • 1 ui, gesnipperd
  • 4 kipfilets
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 1 eetlepel bloem
  • 250 milliliter bouillon
  • 2 appels
  • 500 gram sperziebonen
  • 300 gram rijst
  • peper en zout
  • olie om te bakken

Recept voor kip kerrie met boontjes

  1. Kook alvast water voor de rijst. Verwijder het klokhuis van de appels en snijd de appels in blokjes. Snijd de kipfilet in blokjes. Pin de sperziebonen.
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Verhit wat olie in een pan en bak daarin de ui glazig. Pers de knoflooktenen uit over de ui. Laat 2 minuten bakken.
  3.  Voeg daarna kerrie en bloem toe. Bak 2 minuten. Voeg daarna beetje voor beetje de bouillon toe terwijl je goed blijft roeren.
  4. Voeg de kipblokjes toe en bak ze een kwartiertje in het kookvocht. Je kan eventueel een beetje water of melk toevoegen als het mengsel te veel vocht verliest. Op het allerlaatste voeg je de appelblokjes toe.
  5. Serveer met de boontjes en de rijst.

Eet smakelijk namens het Sjoprz-team!

Recept voor kip kerrie met boontjes

De voordeligste producten voor dit recept vind je via de Sjoprz boodschappen-app. Download de app nu gratis:

 

Er is nog geen reactie achterlaten

Op deze pagina is het niet mogelijk om een reactie toe te voegen